Fillere cu Acid Hialuronic
Acidul hialuronic este o proteina ce face parte din familia glicozaminoglicanilor, intalnita in toate organismele vii. In corpul uman este intalnit preponderent in cartilaje si in piele.
Actioneaza ca o retea ce ajuta la transferul nutrientilor esentiali din sange in celulele de la nivelul pielii.
Printr-o procedura minim invaziva acidul hialuronic actioneaza pentru a sprijini structurile faciale si tesuturile care si-au pierdut volumul si elasticitea din cauza imbatranirii naturale a pielii. Rezultatele obtinute prin injectarea acidului hialuronic confera tenului suplete si un aspect intinerit prin reducerea ridurilor de la nivelul fetei.
Fillerele cu acid hialuronic sunt indicate pentru:
• Reducerea ridurilor
• Augmentarea si remodelarea buzelor
• Cicatrice deprimate
Acidul hialuronic este o substanta incet absorbita de organism astfel incat rezultatul procedurii este mentinut intre 6 si 12 luni.

Scleroterapia
Procedura medicala minim invaziva prin care sunt eliminate venectaziile cu ajutorul injectarii unei solutii saline diect in vasul de sange. Cu timpul efectul pe care il va produce substanta injectata este acela de a fibroza vasul de sange, acesta devind invizibil.
Timpul necesar obtinerii rezultatelor este intre 3 si 6 saptamani.
Venectaziile tratate nu reapar, insa pot aparea altele noi ce vor necesita sedinte suplimentare de scleroterapie.

Mezoterapia
Aceasta procedura foloseste microinjectii prin care sunt introduce substante conventionale sau homeopate, vitamine, minerale, aminoacizi direct in stratul mijlociu al pielii.
Este o alternative sigura, a procedurilor cosmetice invazive.
Prin aceasta procedura medicala; vitaminele, mineralele, aminoacizii ajung direct in piele pentru a o hrani si a o intretine.
Promoveaza productia de colagen si de elastina.
Stimuleaza metabolismul celular.
Odata cu imbatranirea pielii, circulatia in tesuturile de la acest nivel diminueaza, scade cantitatea de oxigen si de nutrienti astfel incat este impiedicat organismul sa inlature toxinele. Rezultatul acestor procese este vizibil la nivelul tenului, acesta capatand un aspect neplacut, lipsit de vitalitate. Prin efectuarea sedintelor de mezoterapie tenul va redeveni odihnit, radiant, stralucitor si ferm.
Mezoterapia este folosita pentru rejuvenarea: fetei, gatului, mainilor, bratelor, etc.

Botox
Terapia cu toxina botulinica de tip A (Botox), presupune injectarea substantei la nivelul muschilor- cel mai frecvent in jumatatea superioara a fetei (zona fruntii).
Terapia actioneaza prin blocarea impulsurilor nervoase la nivelul muschiului injectat. Acest lucru produce reducerea activitatii musculare (paralizia controlata), ceea ce va duce la disparitia ridurilor de expresie.
Va fi imbunatatit aspectul ridurilor de expresie (moderat –> severe) pentru o perioada de aproximativ 3 luni. Pentru mentinerea efectului este indicara reinjectarea.
Zonele frecvent tratate sunt:
• Fruntea
• Ridurile intersprancenoase
• Coltul ochilor
• Fata anterioara a gatului
O alta utilizare importanta a toxinei botulinice de tip A este in reducerea hiperhidrozei (secretie sudoripara excesiva): axilara, palmara.