Prof. Univ. Dr. Radu JECAN

Doctor în Ştiinţe Medicale

Medic Primar Chirurgie Plastică

Este Președinte Ales al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România si al Comisiei de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă a Minisiterului Sănătații. Este Membru Internațional al American Society of Plastic Surgery si al International Society of Aesthetic and Plastic Surgery. Este membru fondator în Societatea Romana de Chirurgie Estetica (1994).

Dr Radu Cristian Jecan s-a născut în 1967 la Deva. S-a mutat în Cluj-Napoca din 1975, absolvind Universitatea de Medicina “Iuliu Hatieganu” în 1992.

In perioada 1992 – 1995 a activat ca medic intern în Clinicile Chirugie I si Clinica de Chirurgie Pediatrică. Din 1995 si-a început pregatirea ca medic rezident în chirurgie plastică la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București, sub indrumarea Prof. Dr. Valeriu Borcea. A promovat examenul de medic specialist chirugie plastică în 1999.

Din 1999, prin concurs, devine Asistent Universitar la Universitatea de Medicină “Carol Davila” București, cu integrare clinică la Spitalul Universitar de Urgență, unde a lucrat timp de 10 ani. In 2003 dobândește prin examen gradul de medic primar și este admis la doctorat la Universitatea de Medicină “Iuliu Hațieganu”, sub conducerea Prof. Dr. Aurel Andercou. Obține titlul de Doctor în Științe Medicale în 2010. Din 2011 devine prin concurs Șef de Lucrări, iar din 2016 Conferențiar Universitar în cadrul Universității de Medicină “Carol Davila” București. In 2003 susține și promovează examenul de recunoștere europeană, EBOPRAS – http://www.ebopras.org/Diplomates.htm

Din 2000 a inceput activitatea medicală privată în cadrul Centrului Medical Apolo iar din 2008 la Centrul Medical Academica , ambele din București.

Pregătirea lui profesională teoretică și practică a fost continuă si complexă , prin expunerea constantă la o bogată cazuistică. A rezolvat sau contribuit la rezolvarea a numeroase cazuri (peste 10.000 intervenții, dintre care 8000 ca prim operator) de chirurgie plastică, reconstructivă sau estetică. Expunerea graduală și continuă la o patologie diversă, sub îndrumarea unor personalități chirugicale din țară și străinătate garantează competența lui profesională. Activitatea didactică cu studenții și medicii rezidenți asigură conectarea permanentă la ultimele progrese teoretice și practice internaționale. Corespondența regulată cu colegi de marcă din străinătate asigură sprijinul opiniilor unor experți în abordarea unor cazuri dificile sau complexe. A urmat numeroase cursuri și stagii de pregătire profesională în țară și străinătate.